Ik loop nu al een tijdje hard (nou ja) zonder dat er ooit een analyse is gemaakt. Onverantwoord in vele ogen. Want wil ik blessures voorkomen? Wil ik een goede basis waarop ik verder kan werken? Wil ik advies voor een bepaald soort materiaal en schoeisel? Natuurlijk wil ik dat.

D aarom heb ik besloten een GoGPS-Pro looppatroon-analyse te laten maken. Het is een modern systeem waarbij ik de opnames van mijn voetafwikkeling rechtstreeks via de satelliet in het softwarepakket van GoGPS-Pro upload.

Op de blubberige Langsweg, een erkend expertisecentrum, maakte ik mijn dynamische opnames. Het GoGPS-Pro systeem deed de rest: de circa 5500 hoogkwalitatieve receptoren zorgden voor een dataverzameling van heb ik jou daar. Tevens liet ik een EMG maken, om zo ook het aanspanningspatroon van de spieren te analyseren.

De uiteindelijke resultaten vielen me niet mee. Ik overproneer tijdens het landingscontact in de standfase van de loopcyclus. Al meer dan dertig jaar! Ook een lichte supinatie aan de laterale kant van de hiel is mij niet vreemd.

Beduusd van mijn jarenlange domheid heb ik vorige week mijn oude schoenen in de container gekieperd. Nu kan ik nog slechts hopen dat, met mijn nieuwe paar gympies, het naderende onheil op tijd is afgewend.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment