De mededeling van het Weekblad voor Salland dat ze het geld voortaan liever uitgeeft aan andere zaken dan Brettsnap beschouw ik als een zetje in de goede richting. Slechts weinig columnisten stoppen uit zichzelf. Misschien uit angst voor een leegte, een zwart gat, een gevoel van nutteloosheid op een deadline-loze zondag of het verliezen van al die fijne aandacht van u, beste lezer. Ik geef het toe, het zijn angsten die me in een lichte vorm reeds bekruipen. Echter: gratis aan de slag gaan voor een commercieel blad gaat me nou net een stap te ver.
Stoppen dus.
‘Wel jammer’, zei mijn vrouw, ‘via de krant heb ik nog enig idee wat er in je om gaat.’
Mijn eerste voornemen aldus: mijn afgeschermde, veilige band met mijn emotieloze toetsenbord inruilen voor een meer open houding in het dagelijks leven. Een zware opdracht wellicht maar gewoon ‘old school’ zeggen wat je bezig houdt en, nog veel belangrijker, me verdiepen in wat de ander doet en voelt moet zelfs voor mij te doen zijn.
Verwacht van mij geen acties op Facebook of Twitter. Er wordt al genoeg gepost op het internet. Geen columns zonder het vleugje romantiek dat nog steeds rond een papieren krant hangt.
227 Brettsnapjes. Zo’n 65 duizend woorden.
Hartelijk dank voor het lezen.
Ut possit etiam.

Recent Posts
Showing 10 comments
 • Marlies
  Beantwoorden

  O NEE!
  Wat zonde dat de kritische Sallandse noot moet stoppen.

  Zonde!

 • Jolanda
  Beantwoorden

  Zo jammer dat je stopt Brett. Na zoveel mooie, ontroerende, grappige, kritische, verbazende, herkenbare, vernieuwende, informatieve maar vooral creatieve verhalen. Een lege plek in het Weekblad voor Salland. Waar waarschijnlijk reclame komt te staan. Pas als iets er niet meer is, zien mensen er jammergenoeg vaak pas de waarde van in. Dank voor alle snaps waardoor wij lezers even een kijkje in het leven van Brett mochten nemen!

 • Gerard
  Beantwoorden

  Jammer, was altijd leuk om te lezen.
  Voor jou misschien ook weer niet, houd je i.i.g. wel tijd over.

 • Bram
  Beantwoorden

  Bedankt voor al jouw wekelijkse columns!!
  Altijd erg leuk en met een andere verfrissende blik op hedendaagse zaken!
  Ben benieuwd wat je gaat doen met al die zeeën aan extra tijd ?

 • Jos
  Beantwoorden

  Jammer Brett,
  Zal wel weer wennen, maar las je wekelijkse stukjes graag.

 • Harry
  Beantwoorden

  Hoewel we in Oldenzaal het Weekblad voor Salland niet ontvangen tóch bedankt dat we wekelijks konden meegenieten van je column. Een column voor ons alleen lijkt me wat overdreven. In ieder geval bedankt mede namens Marianne.

 • Marinus
  Beantwoorden

  Jammer. De columns van Brett gaven me soms inzicht in jouw zielenroerselen. Hoe houd ik dat inzicht? Weet jij het antwoord? In de column zit een taalfout. Het weekblad is onzijdig. Dus “zijn” geld. Dag

 • Caroline
  Beantwoorden

  hartelijk dank voor al die jaren jouw wekelijkse vleugje originaliteit uit Nederland. Ik heb van jouw kleine kijkjes in het leven genoten. Ik heb ze trouw gelezen, vaak doorgestuurd en ze hebben mij altijd een goed gevoel met een oprechte glimlach gegeven.
  Wie weet krijgen ze er spijt van, bij het Weekblad voor Salland. Ik zal het in ieder geval missen.

  groeten uit Mainz,

 • Ben
  Beantwoorden

  Het is altijd een genoegen om de berichten te lezen, en kan het niet linksom dan maar rechtsom.
  groet Ben

 • Fred
  Beantwoorden

  Jammer dat je bent gestopt. Ik mis die wekelijkse plattelandse kneuterigheid toch wel een beetje!

Leave a Comment